5 tips voor de aankoop van een nieuwbouwappartement

5 tips voor de aankoop van een nieuwbouwappartement

1. Lees het lastenboek

Als je van plan bent om op plan te kopen, doe je er goed aan om het lastenboek grondig te lezen. Daar staat duidelijk in welke technieken er zullen gehanteerd worden en welke afwerking standaard wordt opgenomen.

2. 100% voltooiingswaarborg

Kopers van nieuwbouw moeten kunnen rekenen op een voltooiingswaarborg. Het gaat om een bedrag, meestal 5% op de totale aannemingssom, dat erkende aannemers als waarborg achter de hand houden voor het geval de uitvoering door hun schuld helemaal niet gebeurt, vertraging oploopt of slechts gedeeltelijk wordt gerealiseerd.

3. Ligging, ligging en nog eens ligging

Zoals bij alle types van investeringsvastgoed is het essentieel om te kopen in functie van de ligging. Hoewel de boost van thuiswerk door corona heeft geknaagd aan de populariteit van de locatie, blijft het potentieel van de verhuurmarkt hier sterk afhankelijk van. Naar eigen smaak, of die van het gewenste huurderspubliek, spelen factoren mee als de mobiliteit, nabijheid van horeca, winkels en scholen.

4. Vlot verhuurbaar?

Is de indeling van het appartement ideaal? Is het terras en/of tuin voldoende groot? Denk aan het lijstje van argumenten dat je zelf zou hanteren als je later een rondleiding met potentiƫle huurders gaat doen.

5. Focus op het doelpubliek

Hou voor ogen welk type van huurders interesse heeft in uw nieuwbouwappartement. Als investeerder kies je mogelijk bewust om samen te werken met bepaalde doelgroepen van huurders, studenten, jonge gezinnen of zestigers die het onderhoud aan hun villa beu zijn. Zoek de ideale match!

Caroline Pittevils, onze nieuwbouwspecialist, helpt u graag in uw zoektocht naar een geschikt nieuwbouwappartement. Plan uw persoonlijk gesprek in via caroline@structura.be of 02/460 80 46

Bron: Mediahuis Brand Studio

Vraag uw gratis schatting aan Schatting Blijf op de hoogte Schrijf u in