Vastgoed draait op volle toeren bij Structura

De Vlaamse vastgoedmarkt blijft op volle toeren draaien. De voorbije drie maanden noteerden de notarissen goed 14,7 procent meer transacties in vergelijking met dezelfde periode vorige jaar. Ook de makelaars van Structura beleefden dan ook drukke én succesvolle tijden.

Vooral de nood aan meer buitenruimte en de aanhoudende lage rente zorgt voor een zelden geziene boost in de verkoop van vastgoed. Meer en meer mensen, kiezen ervoor te investeren in een nieuwe, meer comfortabele woning voor zichtzelf.
De toenemende vraag en het beperktere aanbod, maakt dat er minder over de prijs wordt onderhandeld. De vraagprijs, is ook de prijs die dezer dagen betaald wordt. Daar waar vroeger nog werd genegotieerd over 30.000 tot soms wel 80.000 euro, is daar nu geen discussie meer over.

Maar ook de investeringsmarkt blijft aantrekken. Nu alles wijst richting een algemene inflatie en de lage rente blijft aanhouden, kiezen meer en meer mensen ervoor te investeren in waardevaste eigendommen. We merken daarbij op, dat daar meer wordt gekozen voor nieuwbouw gezien het hogeren profiel van potentiële huurders.

Overweegt u zelf om te kopen of verkopen? Aarzel niet om beroep te doen op ons vrijblijvend advies.

Vraag uw gratis schatting aan Schatting Blijf op de hoogte Schrijf u in