Goed onderhouden huizen en tuinen In een buurt waar het goed wonen is, zijn de huizen en tuinen meestal netjes onderhouden. De mensen zijn trots op hun woning en wonen er graag. Meestal zijn afbladderende verf aan de gevel, rolluiken die heel de dag dicht blijven en overwoekerende tuinen symptomen van een buurt die erop achteruit gaat.

Veel jonge families Een buurt waar heel wat jonge families wonen betekent vaak dat er in de nabije omgeving ook scholen, sportclubs, parken en andere faciliteiten voor ontspanning zullen zijn. Toch ruilen sommige gezinnen de nabijheid van winkels soms in voor meer rust. Dat is een kwestie van prioriteiten.

De wagens op de oprit Voor de Belg is de auto een statussymbool. Vaak herken je het verschil tussen goed onderhouden wagens die netjes op de oprit staan, en verroeste wrakken die nonchalant op het voetpad of fietspad achtergelaten werden.

Samenhorigheid In wijken waar de kwaliteit van leven hoog is, komen de mensen vaak buiten om met elkaar te praten. Het is een teken dat mensen zich veilig en geborgen voelen en ze er samen een leuke buurt van willen maken. Daarom is het belangrijk om op verschillende momenten in je favoriete buurt langs te gaan.

Huizen te koop Het aantal huizen dat te koop staat is een moeilijke indicator om correct in te schatten. Het kan betekenen dat vastgoedfirma’s toekomst (en winst) zien in de buurt. Maar het kan evengoed een teken zijn van een buurt waar iedereen snel weg wil, bijvoorbeeld omdat de bouw van een groot winkelcomplex of een drukke steenweg gepland staat.

 

 

 

 

Bron: Immoweb

 

 

Laatste artikelen

Zet ook uw pand in de kijker

Structura zorgt voor een uitstekende service.

Ontdek hier wat uw voordelen zijn en maak meteen een afspraak!