5x checken voor je een appartement koopt.

In een appartement moet je op verschillende vlakken rekening houden met elkaar en samen bepaalde kosten delen. Dit zijn de 5 belangrijkste punten.

Het reglement van orde: Bijna elke appartementsgebouw heeft een reglement van orde. Naast veiligheidsvoorschriften staan er ook vaak leefregels in. Die bepalen waar het afval verzameld wordt, of je huisdieren mag houden, waar de fietsen moeten staan enz.. . De kleuren van de buitenmuur balkon, zonnewering zijn daar ook bepaald.

 

De gemeenschappelijke kosten:

Als eigenaar van een appartement betaal je bijna altijd gemeenschappelijke kosten: voor schoonmaak en energiekosten van gemeenschappelijke ruimtes, voor reparaties, voor het aanleggen van een reservekapitaal om toekomstige investeringen op te vangen enz.. . bepaalde elementen zoals een grote inkomhal doen de kosten oplopen. Het is dus belangrijk dat je op voorhand weet hoeveel ze bedragen.

 

De syndicus

Is het iemand die er zelf woont, of een professionele syndicus? Professionele bedrijven met verschillende mensen in dienst hebben meestal op elk vakgebied specialisten zoals een jurist, fiscalist, sanitair beheerder enz.. Zij kunnen dan ook een volledigere service aanbieden.

 

Huurders

Een huurder voelt zich minder betrokken bij het appartement waarin hij woont dan een eigenaar, en dat kan de gesprekken over gemeenschappelijke kosten bemoeilijken. Eigenaars zijn sneller geneigd om het algemeen belang van het gebouw te dienen en ze verhuizen minder snel. Handig om een zicht te hebben op de bewoners dus, voor je een appartement koopt.

 

Het spaarpotje

Eigenaars zijn verenigd in de vereniging van de mede-eigenaars (VME), die op regelmatige basis vergadert. Een vereniging van de mede-eigenaars (VME) van een gebouw is verplicht om een reservekapitaal te hebben om onverwachte kosten en investeringen op te vangen. Probeer te achterhalen hoe groot het spaarpotje is en of er grote kosten zitten aan te komen. Als het dak aan vernieuwing toe is, zul jij als nieuwe eigenaar meteen mee moeten betalen.

 

Laatste artikelen

Zet ook uw pand in de kijker

Structura zorgt voor een uitstekende service.

Ontdek hier wat uw voordelen zijn en maak meteen een afspraak!

Testimonials

Ik heb jullie medewerking enorm geapprecieerd en daarom sta ik erop jullie te bedanken want dankzij jullie heb ik het juiste schoentje gevonden. Ik twijfel er niet aan om in de toekomst nog beroep te doen op jullie! Nog eens bedankt en tot zeer binnenkort!

Familie G.

In jullie dossiers zullen jullie terugvinden dat ik ondertussen 6 maand geleden al een woning gekocht heb via jullie. Hiervoor mijn dank nog eens aan René Semadeni voor de professionele tussenkomst.

Familie V.C.

Via deze weg willen wij van ganser harte jullie onderneming bedanken voor de fijne & efficiënte samenwerking die wij mochten ervaren bij de verkoop van ons appartement in Asse.

D.G. Merchtem

Alles is op een snelle en correcte manier verlopen en wij waren zeer tevreden van de manier van foto’s nemen en waarop dat deze op het internet kwamen en ook de vriendelijkheid en professionaliteit dat Structura aan de dag legde om de zaken te behartigen. Een aangename gesprekspartner!

De website van Structura maakt gebruik van cookies om je gebruikerservaring te verbeteren.