De plaatsbeschrijving is een schriftelijke vaststelling die de feitelijke situatie van een woning of een appartement weergeeft.

Bij verhuur is een plaatsbeschrijving wettelijk verplicht. De huurder en verhuurder moeten samen en op tegenspraak een gedetailleerde plaatsbeschrijving opmaken. Dit moet gebeuren tijdens de periode dat het goed nog niet bewoond is of tijdens de eerste maand van bewoning. De plaatsbeschrijving moet samen met de schriftelijke huurovereenkomst geregistreerd worden.

Einde van de huurovereenkomst

Aan het einde van de huurovereenkomst moet de huurder de woning of het appartement teruggeven in de staat waarin deze zich bevond bij de aanvang van de huurperiode. Hiervoor wordt er gekeken naar de plaatsbeschrijving bij aanvang. Wanneer de woning of het appartement dan schade vertoont die niet in de plaatsbeschrijving is opgenomen, is het aan de huurder om deze te herstellen. Echter is het bij schade die te wijten is aan ouderdom, overmacht of aan het normale gebruik, niet aan de huurder om deze schade te vergoeden. Bij schade door ouderdom, overmacht of normaal gebruik, is het de verhuurder die hiervoor zal moeten instaan.

Wat als er geen plaatsbeschrijving werd opgemaakt?

Indien bij de aanvang van de huur geen plaatsbeschrijving werd opgemaakt, wordt er aan het eind van de huur vermoed dat de woning of het appartement zich in dezelfde staat bevindt als bij aanvang.

 

Bron: Livios

Laatste artikelen

Zet ook uw pand in de kijker

Structura zorgt voor een uitstekende service.

Ontdek hier wat uw voordelen zijn en maak meteen een afspraak!

Testimonials

Ik heb jullie medewerking enorm geapprecieerd en daarom sta ik erop jullie te bedanken want dankzij jullie heb ik het juiste schoentje gevonden. Ik twijfel er niet aan om in de toekomst nog beroep te doen op jullie! Nog eens bedankt en tot zeer binnenkort!

Familie G.

In jullie dossiers zullen jullie terugvinden dat ik ondertussen 6 maand geleden al een woning gekocht heb via jullie. Hiervoor mijn dank nog eens aan René Semadeni voor de professionele tussenkomst.

Familie V.C.

Via deze weg willen wij van ganser harte jullie onderneming bedanken voor de fijne & efficiënte samenwerking die wij mochten ervaren bij de verkoop van ons appartement in Asse.

D.G. Merchtem

Alles is op een snelle en correcte manier verlopen en wij waren zeer tevreden van de manier van foto’s nemen en waarop dat deze op het internet kwamen en ook de vriendelijkheid en professionaliteit dat Structura aan de dag legde om de zaken te behartigen. Een aangename gesprekspartner!