Het aantal mensen uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest dat verhuist naar een van de negentien Vlaamse randgemeenten is in de periode 2005-2015 gestegen van 11.043 naar 13.686 per jaar. De toename in die periode was groter bij de niet-Belgen dan bij de Belgen. Dat blijkt uit een publicatie van de Vlaamse regering.

In de jaren 2006-2016 is de bevolking in de Vlaamse rand met 31.078 toegenomen tot 424.099, met een stabiele groei van ongeveer 3000 à 4000 inwoners per jaar. De bevolkingsgroei was in die periode het meest uitgesproken in Machelen, Zaventem en Vilvoorde.  In 2016 hadden 62.954 inwoners (14,8%) in deze regio een niet-Belgische nationaliteit. De hoogste percentages worden geregistreerd in Kraainem en Tervuren. In vergelijking met 2006 is het aantal inwoners met een niet-Belgische nationaliteit met 4% gestegen. Als we kijken naar de herkomst heeft in totaal 35,3% van de inwoners in de Rand een niet-Belgische herkomst. Dat is ook voor meer dan de helft van de 0-17-jarigen het geval. Bij de 65-plussers is dat slechts 10,5%.

 

Bron: Vastgoedflits 24/11/2017 en Bruzz.

Laatste artikelen

Zet ook uw pand in de kijker

Structura zorgt voor een uitstekende service.

Ontdek hier wat uw voordelen zijn en maak meteen een afspraak!

Testimonials

Ik heb jullie medewerking enorm geapprecieerd en daarom sta ik erop jullie te bedanken want dankzij jullie heb ik het juiste schoentje gevonden. Ik twijfel er niet aan om in de toekomst nog beroep te doen op jullie! Nog eens bedankt en tot zeer binnenkort!

Familie G.

In jullie dossiers zullen jullie terugvinden dat ik ondertussen 6 maand geleden al een woning gekocht heb via jullie. Hiervoor mijn dank nog eens aan René Semadeni voor de professionele tussenkomst.

Familie V.C.

Via deze weg willen wij van ganser harte jullie onderneming bedanken voor de fijne & efficiënte samenwerking die wij mochten ervaren bij de verkoop van ons appartement in Asse.

D.G. Merchtem

Alles is op een snelle en correcte manier verlopen en wij waren zeer tevreden van de manier van foto’s nemen en waarop dat deze op het internet kwamen en ook de vriendelijkheid en professionaliteit dat Structura aan de dag legde om de zaken te behartigen. Een aangename gesprekspartner!

De website van Structura maakt gebruik van cookies om je gebruikerservaring te verbeteren.